Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Velmi solidní a závažný čloánek. Odpovědní činitelé musí být zavřeni, a jejich majetek zabaven. A to všichni, počínaje panem Singerem !!

0 1
možnosti
JR

J55a14n 45R96á41ž

3. 4. 2017 18:01

Jen další důkaz, že jeden dotek na Enter v počítači centrální banky, může ožebračit podniky i občany. Jeden dotek klávesnice ENTER na počítači v ECB přesune 150 miliard Euro Řecku, aniž by se muselo vytisknout navíc jediné Euro. Není to šaškárna?

Takže jako následek pár kliknutí na ENTER v ČNB, kterým se virtuálně nakoupily eura za koruny, se zvýšila inflace a reálně snížila hodnota úspor milionů střadatelů. Obrazně řečeno: Singer nařídil stlačit ENTER a do oběhu se postupně dostaly skoro dva biliony korun,aniž by tiskárna musela vytisknout jednu korunu navíc.

Ve světě virtuálních peněz, kdy tyto nemají reálně žádnou objektivně měřitelnou hodnotu, neb jejich hodnotu neurčuje trh, jak nám umělou úpravou kurzu názorně předvedla ČNB, stačí jeden klik na ENTER a vyvolá to revoluci nebo jiný klik revoluci zabrání.

Kdyby někdo v ECB neudělal klik, kterým se do Řecka převedly virtuálně miliardy Euro, vypukla by v Řecku revoluce. Do virtuálního oběhu se dostalo během dvou let několik stovek miliard Euro, které prý dostali Řekové, aby nerevoltovali Podle mne ale byly tato Eura jen účetní položkou bank a skutečnou hodnotu měly jen pro politiky, kteří chtějí udržet eurozónu pohromadě jakýmikoliv prostředky.

Takže žádnou sci fi není tvrzení, že naprostou vládu nad státy a jejich občany získají bankéři a jimi ovládané vlády v okamžiku, kdy bude spuštěn projekt naprostého zákazu hotovostních plateb. Není náhodou, že v tomto jsou zajedno bankéři i socialisté, protože oběma těmto skupinám vyhovuje centrální (totalitní) ovládání společnosti.

13 2
možnosti
RC

Kumulovana inflace za 4 roky 3.6% je ozebraceni???

3 2
možnosti
RC

Nikdy jsem nepochopil, proc se operuje "o 10% drazsi", kdyz koruna byla o 10% slabsi jen kratkodobe, vicemene skoro cele obdobi byla jen o 5% slabsi.

1 1
možnosti
JR

J56a83n 41R33á94ž

3. 4. 2017 18:03

To, jakou tržní cenu koruna reálně má, se ukáže během pár měsíců po tom, co ČNB přestane uměle zasahovat do tržního prostředí.

5 0
možnosti
Foto

Názor nějaké banky JP Morgan, má stejnou vypovídací hodnotu, jako je prdnutí do Stromovky.

3 1
možnosti
RC

Navic kdejaky clovek operuje "poklesem prijmu na hlavu", ale JP Morgan hodnotila uplne neco jineho - GNI na hlavu, tedy modifikovane HDP na hlavu, coz s prijmy lidi ma hodne malo spolecne.

0 0
možnosti
Foto

Co Čech, to znalec ekonomie i když ví o ekonomice kulové.RvRvRv

4 4
možnosti
VB

Hm, hm, tak jaká jsou alternativní fakta?

1 0
možnosti
KK

Pane Baráku skutečnost pro český stát bude ještě o mnoho horší než nějakých 100-200 miliard CZK.Dnes si už stát půjčuje na splácení dluhu za sazbu více než 1%.A úroky půjdou stále výš, neboť inflace a bla, bla.Vlastníci balíku CZK je budou investovat do státních dluhopisů a čekat na výhodný kurz.Zatím jim bude stačit "žít" z úročených státních dluhopisů a úložek u bank.A to jsou další desítky milard ročně!A vše zaplatí český daňový poplatník.A EURA u ČNB?Jaký bude kurz eura k dalším světovým měnám a hlavně vůči dolaru?Myslí si někdo, že bude růst?Ani náhodou.Ve stavu, v jakém se eurozóna nachází to je velmi, ale velmi nepravděpodobné.Zlato rozprodal vlastizrádce Tošovský a českému národu zůstanou jen oči pro pláč.V jakém stavu předá tato dnešní garnitúra politiků a manažérů tuto zemi svým potomkům?Bohužel ti potomci jsou už tak "globalizovaní", že ani nevědí čí jsou.Těm to je a bude jedno.Hlavně, že umějí ťukat do počítačů a mobilů a trochu anglicky.Čest výjimkám.

9 1
možnosti
Foto

Co se zlatem v bance ??? Jíst se to nedá, takže je to lepší prodat, protože i údržba zlata stojí nemalé peníze. Za peníze získané prodejem ležícího zlata je lepší nakoupit cenné papíry a dluhopisy, které přinášejí zisk. Dnes jsou bankovky a mince kalsifikovány jako tzv. "fiat moneyů neboli peníze s nuceným oběhem drahými kovy nekryté, za něž lze drahé kovy nakoupit za ceny stanovené trhem. Dnes už měny nejsou kryté zlatem.

2 4
možnosti
JA

Přesně a srozumitelně podáno.

6 1
možnosti
  • Počet článků 291
  • Celková karma 22,78
  • Průměrná čtenost 2227x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik