Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

:-)R^Výborný článek.

2 1
možnosti
JS

Máte pravdu. Proč ale odsuzovat Rusko za činy SSSR?

1 0
možnosti
Foto

To je právě ten paradox, Rusko si přivlastňuje zásluhy a nehlásí se ke zločinům,respektive dělá, jako by se nikdy nestaly.

10 1
možnosti
SB

A co Katyň?

Je za ten hrozný zločin odpovědno Rusko, nebo odpovědnost už nemá nikdo, protože Sovětský svaz už neexistuje?

5 0
možnosti
JS

Byl to hrozný zločin. Ovšem "láska" mezi Ruskem (nebo snad Ukrajinou, která leží mezi Polskem a Ruskem) nezačala Katyní.

2 1
možnosti
PB

P66e65t22r 70B48u88r20i35a59n

16. 5. 2019 16:05

Perfektně napsáno, karma.

5 0
možnosti
JS

A už je to zase tady. Za desítky milionů mrtvých mohou ti, kteří osvobodili Evropu od nacistů. Za "hektatomby" mrtvých může Sovětský svaz se svým "barbarským způsobem vedení války". Takže barbaři nebyli nacisté, barbaři byli ti, kteří nacisty vyhnali. Ještě tak dvě tři generace vlivu názorů tohoto typu, a děti se budou učit o nacistech, kteří to s lidstvem mysleli dobře, ale překazil jim to Sovětský svaz.

Obrovské ztráty neutrpěla jen Rudá armáda. U nás nacisté vyvraždili Lidice a Ležáky, ale v tehdejším Sovětském svazu bylo městeček a vesnic s podobným osudem kolem dvou tisíc. Jejich obyvatele nacisté do jednoho vyvraždili. Obce vypálili a srovnali se zemí.

Je pravda, že pro Sovětský svaz byla technická podpora západních Spojenců (především USA) velice důležitá. To však nemění nic na faktu, že Sovětský svaz musel čelit osmdesáti procentům vojenských sil Třetí říše. Je pravda, že si Sovětský svaz utrhl kus Polska. Jejich politici tvrdili, že si tak vytvořili nárazníkovou zónu. Jenže ti "hodní Evropané", kteří proti tomu měli zasáhnout, naši zemi předali Hitlerovi za cár papíru zvaný Mnichovská smlouva. Jak byste zhodnotil jejich podíl na tragédii druhé světové války?

Vina na růstu vojenské moci nacistického Německa není jen na Sovětském svazu, ten byl schopen do Německa dodávat většinou jen základní suroviny. S Německem obchodovaly prakticky všechny státy Evropy i Ameriky – včetně USA – a tam šlo především o technologie a stroje.

Také jsem si všiml, že se ve Vašem článku ze sudetských Němců stali "německy mluvící Češi". Nechtěl jste rovnou napsat, že šlo o české vlastence? Proč se zdržujete se salámovou metodou? Rovnou zrušte dějiny a napište nové.

7 9
možnosti
JZ

Naprosto jasná a zasloužená karma za perfektní blog. R^:-)

7 1
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 24,68
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik