Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Doporučuji lidem si přečíst knihu Velké u od Neal Stephenson, jak prvnák na univerzitě vnikl do systému a mohl si dělat co chtěl přidělovat koleje, atd.

Tedy problém není ani tak algoritmus, ale hacker, který by mohl systém ovládnout a přidělovat si třeba to parkování po celém Brně.

A dobrá poznámka o umělé inteligenci. Naprogramovat umělou inteligenci tak, že by napadala systémy a přidělovala by mi vždy ty nejlepší podmínky, tedy třeba opět to parkování, to by se mohlo zkusit, třeba jako disertačka na MUNI. :-)

0 0
možnosti

P71a33v60e22l 76V75é25b13r

17. 7. 2019 18:45

Poněkud se v tom parkování mýlíte. Parkovaní není pouze pro brńáky, ale pro toho, kdo si zakoupí právo parkovat v příslušné modré zóně. V současnosti je sice pro brňáky bydlící v příslušné modré zóně (je jich několik) registrace zdarma (a pro "přespolní" za pěkně mastný peníz) - ale všeho do času. Brzo budeme i my, místní, platit.

Ovšem váš drobný omyl ohledně modrých zón nic neměnění na vaší základní tézi, že modré zóny a vybírání peněz za parkování (mimo parkoviště) je hrubě nemravné a trestuhodné. Naši radní se prostě chovají, jako bychom my, prostí obyvatelé jimi spravovaných měst a vůbec celá jimi spravovaná města, byli jejich majetkem a ne že oni jsou pouze dočasní, námi zvolení, správci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 24,68
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik