Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Pane Baraku, jeste musite pockat. Moje generace (1938) musi vymrit, aby zde nebylo svedku. Potom snad....!?

Zde je take otazka vnitrniho pohledu obcanu obou narodnosti, na hodnoceni te druhe strany. Skepce z nasi strany je ukazkova. Pohled a ciny z te druhe strany jsou zabudovany do cele organizace EU!!!

Jeste jeden dulezity pohled na obe spolecnosti. Nase historie nam ukazuje, kdy jsme s nemeckym narodem si byli rovni. Byla to doba naseho silneho vudce a jeho myslenka byt spravedlivy k obema celkum. Vsak obdobi neschopnych vudcu a nebo vudcu z te druhe strany, okamzite nas stavel jako podradne obyvatelstvo, dobre jen na podporeni hospodarske nadvlady.

Dnesni situace je presne stejna, jako za dob tech slabich a neschopnych vudcu. Rozharanost a nedokonalost politicke organizace uvnitr naseho statu se odrazi v nasi pozici v EU. Ta druha strana to vi, tak se chova presne jak v minulosti. Jeste k tomu maji vudce, ktery zna i cestinu a prozil nekolik let prave u nas. Zna nas tedy dokonale!!

5 0
možnosti
MB

M78i48l93a31n 57B39í63l36e97k

14. 11. 2019 16:41

I příslušníci vaší (či starší) generace, kteří rozhodně neměli důvod Němce nějak šanovat (Pavel Tigrid, Jiří Loewy), se dokázali na poválečné zacházení se sudetskými Němci dívat velmi kriticky...

2 0
možnosti
Foto

No, nezlobte se na mě, ale jak by se měl podle Vás ten most v Ústí jmenovat? Most německých mučedníků? Edvard Beneš byl personou, která hrála v našich dějinách veliký význam, proto je jeho jméno na tom mostě oprávněné.

5 4
možnosti
Foto

J62i96ř76í 73K53i20n50d91l

14. 11. 2019 15:12

Beneš byl ten, který svými projevy plné nenávisti vůči Němců zadal podnět k jejich vraždění. Celkem to stálo i podle našich historiků život 30 000 Němců a to zejména žen, dětí a starců.

3 3
možnosti
  • Počet článků 293
  • Celková karma 22,83
  • Průměrná čtenost 2237x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik