Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mám jen dvě drobné poznámky:

1/ Občas se používaná terminologie nepotkává, já například život na "brzdu" vnímám jako opatrný, úsporný, nízkonákladový a to buď dobrovolně nebo z donucení.

2/ Poučka říká, že každá krize v sobě nese zárodek změny, zlepšení. S něčím takovým však ani náhodou nepočítáte a místo přehodnocení funkcí státu a jeho hospodaření chcete ponořit ruce do kasy ČNB. Óóó, jak socialistické..... :-/

0 0
možnosti

ad 1) já jsem to psal ve smyslu..na ostří nože. jízda na brzdy znamená, že se ženu, ženu a až při problému (který kvůli vlastní tuposti nepředvídám) zoufale brzdím; tatínek mě říkával, že správný řidič jede plynule:-)

ad 2) chyba se stala, když ČNB nafalšovala 2 bil. korun, teď má rezervy 3,4 bil. korun (možná o něco méně v důsledku poklesu kursu koruny); než vršit další chyby (další tisk, výkup "cenných" papírů, inflace..), tak je lepší sanovat dnešní problémy jak jsem navrhl.

Zde je o těch rezervách.

Seberme centrální bance část rezerv

Zdroj: https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=737936

0 0
možnosti
Foto

ČNB se nechová jinak, ač pouze na ,,svém písečku", JAKO TŘEBA ECB, či FED. Systém, kdy dluhopisy jsou kryté dluhopisy, kryté dtto, atd. Lidově cosi jako ,,letadlo". A na tom je založena ekonomika až celosvětově, nejen u nás. Obecně, nešlo o život na brzdy, ale takřka bez brzd. A až zákonitě následuje karambol. Ten vir jej nezpůsobil, jen to rozkryl, ba až dolomil. A nejen u nás, ale opravdu až celosvětově;-) Tento film/dokument až ilustruje systém, zde na příkladu poslední krize, původně ,,hypoteční", viz :The Big Short " Je dostupný na Netfix.

1 0
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 21,71
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik