Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PM

Takhle neuvěřitelně hloupý článek jsem už dlouho nečetl. Vypadá to, že autorovi někdo "šlápl na kuří oko", nebo spíš to vidím na botičku na autě za vjezd a parkování v lázeňské zóně. To by pak to město muselo být pozlacené, aby se autorovi zalíbilo. Faktické chyby už jen podtrhují zaujatost proti všemu, co se mu za tento pobyt stalo. Příště seďte raději doma a nikam nejezděte. Na Vaše výplody není nikdo zvědavý.

9 0
možnosti
LH

Furt to plkání o rusácích ve Varech, ale když dojedu do Prahy, tak první hlasy nejsou české...;-)

4 1
možnosti
IB

I82v32o 50B40o21u96š91e

13. 8. 2020 17:21

Asi měl na mysli Bečov nad Teplou.;-D

3 0
možnosti
JJ

J84i83ř47í 82J62o24z80a

13. 8. 2020 15:47

Trapnost spočívá v neznalosti, neboť hotel Thermal patří ke klenotům československé architektury 20. století a spadá do architektonického slohu nazývaného brutalismus, tak jako např. Městské divadlo v Mostě, které je nyní kandidátem na zápis do seznamu národních kulturních památek. Bohužel v kontextu doby minulé se na tyto objekty pohlíží jako komunistické barabizny, které je nutno zbourat, naštěstí začínají ve společnosti převládat názory, že není nutné tyto budovy bourat jen z toho důvodu, že nebyly postaveny v komunismu. Co je však na zbouraní je tzv. podnikatelské baroko, a bourá je někdo?

15 1
možnosti
VN

Průšvih Thermalu spočívá v tom , že byl postaven, kde byl postaven. Kdyby jej tehdy komanči postavili o nějaké 1-2 km jinde a ponechali v jeho místě tu starou pěknou zástavbu, které zde kdysi byla, bylo by to OK. Takto komanči staré centrum dost poškodili..

3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
13 0
možnosti
JP

Pan autor je jenom arogantní zamindrákovaný "píp".

10 0
možnosti
MH

Nelíbí se mi samolibý, konfrontační styl autora, ale v podstatě mu rozumím. Je to holt v Česku. Bohužel, momentálně zdaleka nejhezčí lázně v této oblasti jsou na německé straně hranice. Jmenují se Bad Brambach a na to, jak malé městečko to je, mají tam velký parkovací dům, který je i architektonicky celkem zajímavý.

1 0
možnosti
JM

J87a61n 81M12a19l93ý

13. 8. 2020 13:28

Tak pan autor nejen že neví, kde byl na dovolené - zatímco mluví o Teplé nad Bečvou, byl v Bečově na Teplou -, on taky evidentně vůbec nepochopil nic o relikviáři svatého Maura a o jeho příběhu. A ještě má potřebu to veřejně sdělovat!!

14 0
možnosti
Foto

J98a39n 17S94v73a10t69e54k

13. 8. 2020 12:52

Tedy - my jsme před lety byli se ženou v KV v hotelu nikoli v centru (měli jsme možnost si tam nechat auto) a do centra si prostě buď došli nebo nechali auto v horních partiích města, kde bylo možno v pohodě zaparkovat, a šli kratší cestu. Protože jsme děláme geocaching, mohli jsme tak chůzi do centra využít pro zjišťování různých indicií (většina tamních kešek jsou "mysterky").

Ano - v centru nešlo jednoduše zaparkovat (proto jsme tam nejeli, ale šli pěšky), město však bylo perfektně upravené (samozřejmě ne v místech, kde probíhaly nějaké stavební práce), a ano - u kostela byl povrch dlažby "mírně zvlněný".

Nijakého zápachu jsem si nevšiml (problémy s čichem jsem neměl a covid -19 se zřejmě tehdy ještě snažil přežít v čínském netopýru ;-D). Autor měl zřejmě "smůlu" nebo extrémně vyvinutý čich (co takhle začít hledat lanýže? - Mohl by z toho mít slušnej vejvar...).

Takže celkově se mi KV tehdy líbily, a pokud od té doby nedošlo k nějaké společenské či stavební katastrofě, nepředpokládám, že by se měly KV "posunout k horšímu".

Obecně si myslím, že jezdit do centra KV vzhledem k terénním dispozicím města je poněkud "zhovadilé" - ale proti gustu žádný dišputát!

11 0
možnosti
JC

Já teda si jezdím na výlety a dovolenou užívat, ne šťourat a hledat problémy. Ale každý má své libůstky...

23 0
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 24,68
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik