Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KM

K75a69r19e31l 80M11a41z69a23č

13. 8. 2020 10:08

No to je blábol; zamindrákovaného autora. Korunovaný Teplou nad Bečvou!

17 1
možnosti
TP

Autor je zhejčkanej. Kdyby nechal auťák na odstavku za pár kaček tak má vyřešíno. Jestli si ale potřebuje dovézt zadek až k prameni, tak Vary skutečně pro něj nejsou. Mě na Varech (mírně) vadila jen ohromná přítomnost rusů, ale zase když člověk zná historii a ví proč to tak je tak tomu rozumí. A s tím související předražené a nekvalitní restauranty okolo kolonády. Ale zase, kdo není líný, udělá pár kroků do kopce a tam jsou restauračky super a celkem proti Praze levné. Vary hezký, ale okolí ještě hezčí.

0 0
možnosti
AV

Pokud chcete zažít pravou lázeňskou atmosféru v Karlových Varech, jeďte tam v době filmového festivalu. Na těch pár dnů město neskutečně ožívá a je tam skvělá atmosféra. Jinak je to nudné bezduché město, kde se nic neděje.

0 2
možnosti
RK

Major Zeman byl natáčen v letech 1974-79, o relikviář se zprostředkovatel začal zajímat v roce 1984 a nalezen byl v r. 85. Relikviář byl celý rozložen a prošel rozsáhlou rekonstrukcí. Nové je pouze dřevěné jádro... Po korunovačních klenotech je to nejcennější památka v ČR.

Bečov nad Teplou a okolí je velmi pěkné místo. Mimo jiné je zde dostupná i přírodopisná stezka.

Osobně mě celý lázeňský trojúhelník nikdy nezklamal a jedná se pro mě o jednu z nejpěknějších lokalit v rámci naší země. Kdo má zájem, může zde nalézt poměrně velké množství památek a krásných míst.

24 0
možnosti
AK

Dovolená v česku přijde stejně draho jako nějaký zájezd do ciziny.Už jsem to mockrát vyskoušel a je to pravda.Draho je všude kam se hnete.Někde víc jinde méně.

4 0
možnosti
PP

Problém je v tom, že Karlovy Vary byly německé město a po roce 1945 ho zaplnili čeští zlatokopové a po roce 1989 Rusáci, kteří tam schovávali svoje rodiny.

Nyní se z K. Varů utíká, Rusové se snaží prodat své draze nakoupený domy, kupci nejsou.

3 0
možnosti
AV

Máte pravdu, Karlovým Varům schází duch lázeňského města. Místním obyvatelům jsou Vary v podstatě ukradené, nemají k němu žádný vztah. Kultura žádná, pohostinost nula a zájem na zvelebení žádný. Nebýt Rusů, je to ošklivé, neopravené zapáchající město.

1 2
možnosti
KV

Co nadáváte? Rusáci se tu cítí jako doma. A o to jde.

6 0
možnosti
RC

Z jaké je to planety?;-D

2 0
možnosti
MN

M62i69l90a80n 67N96e42t81r36h

12. 8. 2020 22:38

Major Zeman je tam zcela špatně, ale jinak popis sedí. V K. Varech jsme měli pocit nehostinnosti - všude Rusáci v teplákách, matrjošky a harampádí, a oligarcha Alexandr Rebjonok, před r. 1989 sovětský dozorce v čs. uranovém průmyslu, nyní majitel hotelů a "pere" i celá jeho rodina. Celý tento region byl po r. 1945 Čechy rozkraden a zdevastován, přitom ho Čehůni převzali takřka nedotčený, s krásnými statky, zámky, továrnami atd. Jáchymov se zlepšil, ale obrovský úbytek obyvatelstva je znát všude.

8 3
možnosti
IB

I22v32o 38B89o97u41š39e

13. 8. 2020 21:41

V 45. byla celá Evropa rozbombardovaná, v troskách. Česká kotlina zůstala jako jedna z mála s fungujícím průmyslem a nezdevastovaná válkou. Tak jsme si ji zdevastovali sami. To v životě nepochopím.

2 0
možnosti
Foto

Hodnotit Karlovy Vary a okolí na základě jednoho výletu, se mi zdá být dosti povrchní. Souhlasím s tím, že ve Varech se špatně parkuje, že v lázeňské části je spouta kýče a že stezky lesoparkemj na Dianu jsou neudržované. Bečov nad Teplou a Loket jsou ale hezká místa, kde je co k vidění.

21 0
možnosti
RK

Souhlasím. Ne nadarmo se Loket (ostatně i KV) objevil i v jedné velmi známé bondovce. Ale co je dobré pro Bonda, možná není dobré pro pana Baráka:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 24,68
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik