Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M42a56r13t19i81n 60Š65u55l42c

12. 3. 2021 15:55

To je otázka, ze které strany jdou dezinformace..

A jak funguje byrokratická mašinérie (kdekoli na světě a v jakékoli oblasti) mi nemusí nikdo vykládat.. Když se byrokrat zatvrdí, nic přes něj neprojde ..ze stovek a stovek důvodů..

A úkol zněl jasně "muž se Sputnikem v brašně neprojde";-D

2 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

BV

Pane Baráku, unášen svojí zaujatostí a neinformovaností jste tu odprezentoval své dojmy a smyšlenky bez ohledu na fakta. K tomu pár poznámek:

Příspěvky ve vysoce prestižním časopise the Lancet jsou podrobeny oponentuře nezávislými odborníky. Teprve v případě kladných recenzí jsou otištěny.

Naor Bar-Zeev, zástupce ředitele školy veřejného zdraví Johna Hopkinse Bloomberga, který ruské údaje o testech Sputniku pro The lancet recenzoval, minulý týden obhajoval svoji analýzu výzkumu.

"Výsledky jsou věrohodné a nijak se neliší od výsledků zaznamenaných u jiných produktů s vektorem AdV," řekl.

Vědci poskytli více podrobností, než bylo zapotřebí k přezkoumání, a na jeho otázky odpověděli „inteligentně a věcně a sebevědomě, ale prezentovali to jemným a účinným způsobem“.

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-vaccine-russia-idUSKBN26533B

O tom, že oponentury provádí skuteční experti v dané oblasti svědčí profil Naor Bar-Zeeva

https://www.jhsph.edu/faculty/directory/profile/3590/naor-bar-zeev

A také vysoce prestižní universita, kde působí:

The Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health (JHSPH) je součástí Johns Hopkins University v Baltimoru, Maryland, United States. Jako první nezávislá institucí, udělující diplomy pro výzkum v oblasti epidemiologie a vzdělávání v oblasti veřejného zdraví a největší vzdělávací zařízení v oblasti veřejného zdraví ve Spojených státech je Bloomberg School přední mezinárodní autorita v oblasti zlepšování zdraví, prevenci nemocí a zdravotního postižení. Posláním školy je chránit populace před nemocemi a úrazy průkopnickým novým výzkumem, využíváním jejích znalostí a odborné expertýzy v této oblasti a výcvikem vědců a odborníků v oblasti globální obrany lidského života. Škola se umístila na prvním místě v žebříčku US News a World Report v oblasti veřejného zdraví a toto hodnocení si udržuje od roku 1994

2 3
možnosti
BV

Publikace výsledků výzkumu v odborném časopise příslušným vědeckým týmem je zcela běžná praxe a skutečně prestižní časopisy nezveřejní vše co dostanou.

Pane Baráku, vřele vám doporučuji, abyste si konečně prostudoval v The Lancet zprávu o testování Sputniku a porovnal jí se zprávou o testování vakcíny AstraZeneca, která tam byla taé zveřejněna.

odkaz na Sputnik

https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)00234-8/fulltext

Oxford–AstraZeneca

https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)32661-1/fulltext

https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(20)32623-4/fulltext

2 2
možnosti
MV

Trochu mi to připomíná heslo "myslet politicky". Autor píše, že Sputnik je jedna z mnoha zdánlivě účinných látek. Sputnik ale není účinná látka - je to vakcína, která má předcházet onemocění. A těch zatím celosvětově moc není - a právě na tom je vidět, kdo má nejlepší výzkum v této oblasti - USA/Evropa, Čína a Rusko - firmy z těchto zemí dokázali nejrychleji připravit funkční vakcíny.

To, že Sputnik v současnosti nemá potvrzení EMA neznamená, že nefunguje. Realita je taková, že už ho má naočkováno miliony lidí. A rozhodně méně důvěryhodně působí Astra Zeneca i když má papír od EMA.

5 2
možnosti
PB

P93e98t62r 51B67u55r58i88a74n

12. 3. 2021 15:20

Řekl bych, že tady jste zaměnil terminus technicus s obecným výrazem. Onou účinnou látkou se zde nemyslí lékárnický termín účinné složky léku, nýbrž laické vyjádření něčeho, co má fungovat.

2 1
možnosti
SL

Velmi dobré. Díky.

1 0
možnosti
ZJ

Vy musíte mít těžký noci, Neustálý strach z KGB.

4 6
možnosti
VB

Americký úřad FDA příslušný pro schvalování léčiv a vakcín si zachoval zdravý rozum a o hodnocení Sputniku se nezajímá, resp. v USA by ho projely laboratorním rozborem spíše tajné služby.

2 0
možnosti
  • Počet článků 291
  • Celková karma 22,87
  • Průměrná čtenost 2227x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik