Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J33i91r68i 44V62r28a41b95e50c

21. 6. 2021 15:12

To strasne je, ze ti lhari sedi na nejvyssich pozicich a na Hrade a "prosty" lid je voli.

4 2
možnosti
JZ

Když se v třicátých letech vrátil z komunistického Ruska Andre Gidé zpátky do Francie a popsal pravdivě svoje zkušenosti, tak se na něj soudruzi vrhli jak supi. A jak je vidět pane Baráku, nic se nezměnilo. :-)

6 1
možnosti

R^

Není to jednoduché ve státě, kde prezident je opakovaně soudně usvědčen ze lží, pohrdá pravdou a pohrdá úctou k druhému člověku, pohrdá Ústavou a dalšími zákony, vysmívá se pravdě a lásce, a kde zákonodárcům nevadí, že premiér je ve střetu zájmů a domáhá se dotačních peněz daňových poplatníků z jiných států!

A do toho ta ruská hybridní válka plná desinformací a lží dovedně propojená s trefnou propagandou, že i hradní Pán jí věří se svými poskoky. Komunisti jí věří, protože by rádi využili osvědčený recept z jejich Vítězného února pod patronací Sovtského svazu. A okamurovci jí propagují jako alternativu slušné politiky, která jim přináší politické body. Ale pozor! Již třetina národa těm lží věří!

Žijeme už prakticky v oligarchické demokracii. K návratu k Havlově liberální demokracii je nezbytné ctít pravdu, úctu k druhému člověku, úctu k právnímu státu. úctu ke spravedlnosti, svobodě a demokratické dělbě moci. Zatím máme nakročeno k totalitě! Chceme totalitu pod záštitou ruského Putina? Uvidíme po podzimních volbách!

:-)

5 2
možnosti
JZ

Zasloužená karma. R^:-)I v Česku je určité procento lidí méně chápavých nebo rovnou placených kolaborantů a vlastizrádců. I když diskuse pod blogy a sociální sítě nemohou být měřítkem. Ono když stoupenci Ruska vyhrožují, že uspořádají mohutnou akci, tak se jich sejde tak deset i s pořadatelem.;-D;-D;-D Ono tito putinovci jsou akorát hluční, ale jejich jen pár.

4 6
možnosti

Třetina národa není jen pár! :-)

1 0
možnosti
JH

Netřeba dlouze, uměle hledat důvody proč tolik spoluobčanů, často i těch, kteří si kdysi Západ idealizovali, teď tímhle směrem hledí s velkými rozpaky.

To, co se tam v posledních letech odehrává, opravdu není inspirativní, spíše jde z toho strach...

13 4
možnosti
VB

Konkrétně, pište, přehánějte. Jen jestli to nejsou informace prohnané přes Rusko.

2 3
možnosti
Foto

Zbytečně dlouhý blog. Socialismus nás naučil stavět se negativně ke každé "nalejvárně". Tudíž, když vidíme, že s námi někdo manipuluje s cílem nás orientovat jakýmsi směrem, zapřeme se patami a tlačíme proti.

13 1
možnosti
Foto

Pane Bicero, co to tady melete, vždyť vy jste jeden z těch, který ty nepřátele podporuje! A to, že chodíte hrát golf, na tom nic nezmění.:-/

2 4
možnosti
VB

Kdyby se v padesátých letech psaly blogy, vypadaly by přesně takto.

9 4
možnosti
JK

Dezinformační scéna a stejně i předvolební kalkulace počítají s fenoménem davu, kolektivu, osobní ješitnosti a falešné hrdosti.

Je tu snaha profíků, hybridních válečníků vtáhnout již názorově rozkolísané jedince do diskusí a diskuzních skupin, ke si dotyční (po dohledem) upevňují názor a pak přijde čas vyjít s názorem na veřejnost. Takový člověk (užitečný trouba) je přesvědčen, že má pevný nevyvratitelný názor, za sebou silnou podporu a že bude hračka smáznout všechny odpůrce. Jenže záhy zjišťuje, že ideologie má závažné trhliny, názor je marginální a část lidí se jim i vysmívá. Ona falešná hrdost a ješitnost jim ale nedovolí uznat chybu a dál obhajují neobhajitelné a přitom třeba se skupinou přeruší kontakt.

Zdroj své dezinformace a strategii průběžně mění obrací podle momentální situace a je vtipné, když "užitečný trouba" zamrznul v minulé doktríně a argumentuje dávno vyvrácenými údaji někdy i proti vlastním stvořitelům.

Například Babiš dosud hlásal, že mu firmy nepatří a že je fakticky nemajetný, od doby co je oficiálně zapsán jako vlastník, už to přestal tvrdit. Jenže pořád se objevují příspěvky, že dodržel zákon a vlastníkem není.

Jak přesvědčit tyto lidi, co už vnitřně tuší, že jsou vedle, aby byli schopní veřejně otočit názor a přiznat chybu. Upřímně přiznat svoji chybu v názoru chce neuvěřitelnou odvahu, udělá to jen málo lidí a pokud mají štěstí na okolí, pak je za tu odvahu i někdo pochválí.

Snažme se pomáhat lidem vylézat z temné ulity a chválit je za tu odvahu, pomůže to jim i ostatním, co to pozorují a teprve se rozhodují.

3 0
možnosti
Foto

J28o95s35e55f 39B95á16r98t34a

21. 6. 2021 13:55

Dobře bude, až za každou cenu přestaneme hledat nepřítele.

8 4
možnosti
JZ

My ho nehledáme, Rusko se tak chová.

4 1
možnosti
LB

L11i82b45o45r 81B93í85l81e37k

21. 6. 2021 13:34

Protože jste se blbě zrovna vyspal, nesvádějte to na lidi

2 3
možnosti
  • Počet článků 291
  • Celková karma 22,73
  • Průměrná čtenost 2227x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik