Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Kdybychom vycházeli z premisi, že existuje jediná správná pravda, sedíme dodnes v jeskyních a čekáme na bouřku, abychom si mohli opéct zbytky toho, co někde uhynulo.

Ve středověku jsme například věděli, že Země je placatá a jen logickým a emiricky podloženou argumentací (v tomto případě také draze vykoupenou díky lidem vám podobného smýšlení) jsme dospěli k úplně jinému názoru.

Názor není špatný nebo dobrý, je jen špatně nebo dobře vyargumentovaný. To lidé typu pana Kubka bohužel absolutně nechápou a jakékoli protinázory označují jako blbosti, aniž by k tomu uvedli rozumné a logicky navazující argumenty.

Otevřená lež jistě není názorem, ale o tom vy ve svém příspěvku ve skutečnosti vůbec nepíšete. Zaměňujete protinázor za lež. Toho se nicméně nedopouštíte sám, příkladem toho budiž jak prezident ČR, tak ten lékařské komory.

11 1
možnosti
JZ

Váš příspěvek je dokonale zmatený a taky názorným příkladem toho, co udělají skeptické poučky typu "žádná pravda neexistuje" v rukou lidí, kteří jsou líní nebo neschopní je promýšlet.

Názor tedy nikdy není dobrý nebo špatný. Dobře. Znamená to, že všechny názory jsou si rovné? Názor dítěte, blázna, podvodníka, odborníka, teoretika, praktika... ať tedy kdokoli řekne cokoli (protože názory nelze nijak oddělit od jiných slov, vět či znaků či "nenázorů", názorem totiž může být prohlášeno úplně cokoli), je to podle Vás v pořádku, anebo alespoň hodnotově zcela neutrální?

Dále: názor může být dobře či špatně vyargumentovaný? A kdo rozhodne, co je dobrý a špatný argument? Není to opět věc názoru? A navíc, i kdybychom se shodli, že názor je špatně vyrgumentován, nijak by to přece nemohlo srazit jeho hodnotu, když jsou si názory rovné. Proč by se někdo vůbec s argumentací namáhal?

Proč by nemohly být protinázory označovány za blbosti? Není nakonec toto označení zase jen něčí názor, a tedy zcela v pořádku?

Odmítáte existenci pravdy, ale uznáváte existenci lži? Jak může vůbec někdo zaměňovat protnázor se lží, když i lež je něčí názor a jako takový je přece roven všem ostatním názorům?

1 0
možnosti
PK

P68a79v23e92l 76K18l63e27i70n

28. 12. 2021 10:25

Řešení je nasnadě. Je třeba zákon upravit tak, aby každý úředník nebo politik mohl být žalován za lež. Výrok soudu o nepravdě by u úředníků vedl k zánik služebního poměru, u politiků k nálepce soudem uznaných lhářů.

Utopie ale krásná

4 0
možnosti
Foto

Aktuální data ze stránek ministerstva zdravotnictví, 28.12.2021

Včera provedeno celkem 66 155 testů

Z toho

90 % negativních a tedy bezpříznakových

6 % pozitivních bezpříznakových

4 % pozitivních příznakových

Jaký je přínos testování bezpříznakových? Jaké jsou náklady?

1 0
možnosti
TB

Prosím pana autora aby se vypravil po své rodové linii zpět do minulosti. Vsadil bych se že tam najde jména jako Urvalek nebo páter Konias.

I Vaše lež a hloupost je názorem, pane autore.

11 3
možnosti
JK

Ovšem písálek tyto svoje tendeční žvásty a odsudky nazývá pravdou.

4 0
možnosti
KS

Taky znám několik lidí, kteří lež označují za alternativní pravdu. Dosud jsem myslel, že pravda je jen jedna a všechno ostatní je lež.

1 0
možnosti
LH

Nejznámější lékařský dezinformátor a šiřitel covid propagandy se jmenuje Milan a nikoli Martin. Když už píšete totální hova.iny, tak alespoň věcně by to mohlo být v pořádku. Co se týče “faktů” zmíněných v článku, tak jen dokazujete vlastní nevzdělanost. Zcela vám chybí kritické myšlení, což dokládáte papouškováním názorů šířených vládou a masmédii. Odporný škvár!

14 0
možnosti
Foto

Lži a hlouposti jsou pořád výrazně lepší než jedna jediná pravda, kterou hlásala strana a vláda. Tudy cesta opravdu nevede, nelze si odhlasovat pravdu. A současně nelze říct, co komu pomůže, jednomu může pomoct nějaká víra nebo alternativní medicína, jinému zase pomůže něco jiného. A nakonec je to každého boj, jeden vsadí na moderní medicínu, jiný vsadí na tisíc let prosperující alternativní medicínu a další na něco úplně jiného. Jde o jejich zdraví, takže je to jejich boj a Vám do toho vlastně nic není.

9 4
možnosti
JZ

Takže moderní medicína jako taková není vlastně ničím ospravedlnitelná a jít s nemocí za lékařem je prostě jen náhodná volba, zrovna tak by člověk mohl jít do galanterie. A vybrat si v lékárně doporučený lék lékařem je totéž, jako si tam zatočit kolem štěstí a podívat se, jaký lék vyhrál.

4 5
možnosti
PN

Panebože, do čehos to duši dal.

16 1
možnosti

Autor je demokrat asi tak jako já hudebník

Ale k tématu. Jsem racionálně založený, nevěřící člověk. Nevěřící neznamená, že věří vědě místo boha či tajemných energií. Nevěřící znamená, že dokud něco není plně vysvětleno, nechává to v šedé zoně.

Když si vezmu homeopatii, její působení je plně vysvětlené. Chemické působení je nesmysl, tudíž působí na úrovni placeba a péče lékaře, který se o pacienta zajímá déle než 5 minut.

Bylinky. Působení plně vysvětlené

Akumpunktura a čínská medicína. Moje racionální ruská kamarádka šla ze zoufalství s bolestí na akupunkturu a její problémy zmizely. Navždy. Kamarád měl problémy s ezkémem. Tak dlouho chodil po lékařích, dokud nezašel k čínskému a ekzém zmizel.

Šamani. Byl jsem na obřadu s psychotropním drogou. Holka po nehodě měla několika měsíců bolesti. Po obřadu jí zmizely a během těch dvou týdnů, co jsem s ní byl, se neozývaly.

Je spousta lidí, kterým akupunktura nezabrala či kterým nezabral nikdo, ani čínští lékaři. Mnou uvedené příklady lze vysvětlil placebem. Je možné, že ta holka bolest "odložila" a za měsíc jí to zase bolelo. Nevím, nejsem s ní v kontaktu. Ale co jsem viděl a zažil mi říká, aby nebyl věřící ani na jednu stranu a nechal to v šedé zoně, kdy připustím obě varianty.

11 2
možnosti
JZ

Poznámka o psychotropní látce moc nezapadá. Psychotropní látky se přece v medicíně ve velkém běžně používají.:-)

0 0
možnosti
MS

Ono záleží jak to formulujete. V rukách domnělých odborníků a neumětelů může být alternativní medicína skutečně pavědou, která pacienta akorát obere buď jenom o peníze anebo ho rovnou zraní. Jako jsou nekvalitní řemeslníci, tak jsou i nekvalitní medici.

Takže je v dnešní době těžké rozeznat skutečného odborníka, který umí alternativní medicínu od pavědce.

Na druhou stranu nemůžete ignorovat, že současná nepavědecká moderní medicína se akorát zdokonalila od alternativní. Vždyť všechny současné fyzioterapeutické metody musely z nečeho vycházet a z něčeho čerpat. To samé funkce moderních přístrojů. Chcete se tvářit, že moderní medicína vznikla jen tak?

Samozřejmě se vše nedá řešit bylinkami. Rakovina se nekadí a savo nepije atd, atd.... Ale úplně bych nezavrhoval alternativní medicínu.

4 1
možnosti
MB

Rakovina se nekadí, Savo se nepije, Ivermectin není jen pasta pro koně. Ale pro okopávače kotníků je to dobrá munice, protože "dvě nohy špatné, čtyři nohy dobré".

3 0
možnosti
  • Počet článků 292
  • Celková karma 22,59
  • Průměrná čtenost 2219x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik