Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Cokoliv je proti Putinovi je správné. Ač nemám Bidena rád, je správné, že Putina nazval zločincem. Poslouchám analýzy od

https://www.youtube.com/channel/UCb2oej0JtxlnywlqoSiHHVQ/videos

https://www.youtube.com/c/ТарасБерезовецТВ/videos

https://www.youtube.com/c/AlexGoncharenko/videos

Zajímavé jsou také videorozhovory s Rusy v Rusku https://www.youtube.com/channel/UCSGMTtP-XD3UnhgJd2JsevA/videos

0 0
možnosti

Tak čtu právě životopis prezidenta USA Woodrowa Wilsona a uvědomil jsem si, co nám většinou uniká během emocí nad válkou, že války jsou taky o kšeftu. Válka přece radikálně mění obchodní vztahy a to je příležitost pro firmy hledat nové trhy a přemýšlet, kde vydělat a nahradit ztráty. Takže i tahle válka má ekonomické konsekvence - jak nahradit ztráty způsobené sankcemi - všichni manažeři odshora až dolů mají zavařený mozky nad novou situací.

1 0
možnosti

J53a78n 66R42á16ž

19. 3. 2022 19:24

Nevím jakými mechanismy jinými, než "západ" k podpoře Ukrajiny používá teď, lze nepřipustit porážku Ukrajiny bez rizika vzniku jaderné světové války. A do toho rizika Evropa bez přímé podpory USA jít nejenom nemůže, ale přímo nesmí!

Jak je poznat z vyjádření Bidenovy administrativy, Spojené státy tuto podporu Evropanům v současnosti nezaručí. Spojené státy totiž zcela zřetelně jednají v souladu s tím, jak roce 1823 v poselství Kongresu specifikoval prezident James Monroe zahraniční politiku USA vůči Evropě: "Spojené státy vyjadřují, že není v jejich zájmu nějak zasahovat do válek v Evropě, tedy pokud není vážně ohrožena bezpečnost Spojených států." Válkou na Ukrajině přímo bezpečnost Spojených států ohrožena není a podle toho se Biden také chová.

Můžeme na to mít názor jaký chceme, ale na tom, že se západoevropské státy do konfliktu na Ukrajině bez přímé podpory USA přímo vměšovat nesmí, nic nezměníme, ale povolení k zapojení se dobrovolníků do konfliktu na straně Ukrajiny není nic proti ničemu a také se to děje.

NATO v posledních dnech ukázalo, že působí jako dostatečně efektivní odstrašující faktor pro zabránění další expanze Ruska na západ.

0 0
možnosti

Po porážce Ruska ve speciální operaci by dlouhodobě bylo pacifikované, Putin by ztratil flek.

USA by zůstala k řešení pouze jedna říše zla, a to Čína. A jedna je někdy lepší než dva.

1 0
možnosti
Foto

Opět naprostý souhlas. Toto Putinovo dobrodružství MUSÍ skončit jeho naprostou porážkou, protože cokoliv jiného bude považovat za svoje vítězství a dostane chuť na další.

3 0
možnosti

Je to sice tezko predstavitelne, ale nesmirne by mne potesilo videt jak ukrajinsky vojak vesi ukrajinskou vlajku na budovu nejvyssiho sovetu, eh co to taram dumy.

2 0
možnosti

NATO je ogranizace defensivni, pane Viléme Baráku. Jeden z clanku upozornuje, pri napadeni jednoho, vsichni jdou spolecne branit. To je dnes zaklad.

Vase kritika je vsak spravna. Verim v budoucnu se z NATO vyklube neco jako evropska armada. Jiz dnes jsou ucineny kroky, ktere ukazuji cestu.

Zakladny v kazde zemi, cviceni s prislusniky ruznych zemi, pomale rozdeleni uloh Kanady a USA v teto organizaci a podobne a nutne kroky v budoucnu.

Zde pripominam prvni setkani byvaleho prezidenta USA s touto organizaci. Jeho tvrde povzbuzeni clenu v platbe do teto organizace. Take poukazal na moznost odchodu USA z teto organizace. Zde bylo zdeseni, protoze nepouzil "diplomaticke " mluvy a rekl to jazykem, jak se mluvi v New Yorku mezi obycejnymi lidmi. Ukazuje se, ze mel pravdu. (on ji mel i v reseni problemu v Unii, ale to sem nepatri)

Navrh na pouziti jednotek NATO na Ukrajine, muze byt jen se souhlasem vsech. To je zaklad. Odpoved Kanady a i USA je ozehava. A bez souhlasu techto dvou, nevim zda ty "velke" narodni celky v Evrope budou chtit do toho jit. Ale vse je mozne!!!

1 0
možnosti

Nejde o účast jednotek NATO, ale buď jednotlivé státy nebo dobrovolníky, ovšem s plnou výzbrojí, tanků, letadel, raketometů. Jako Rusáci na Donbase 2014.

Vím, že to zní šíleně, ale ta situace je šílená.

3 0
možnosti
Foto

Ona by ta speciální operace ani nemusela být moc vidět. Stačí demoralizovat ruské vojáky - detaily nebudu popisovat.

R^

1 0
možnosti

Neco podobneho jako na te Pribramske konferenci KSC v roce tusim 1970?

0 0
možnosti
Foto

Skoro ve všem souhlasím, ale problém přímého zapojení je problematický a diskutabilní. I z vašeho textu vyplývá, že to vlastně Putin chce a zeptejte se sebe proč. Je to tázka mezinárodního práva, které by mu legálně otevřelo bránu k napadení dalších států, podle mne prioritně pobaltských. A není relevantní, jestli má dost všeho na klasickou válku, ale jestli k tomu směřuje, a podle mne jednoznačně ano. Sám odkazujete na výroky jeho pohůnků.

0 0
možnosti

Dobře, ale není lepší válčit hned teď, než čekat, až se z toho poučí a vylíže rány?

Rusko nevypadá na mocné dalšího dobrodružství. Samozřejmě, nesmí být přání otcem myšlenky. Ale cynicky, speciální operace by probíhala na Ukrajině.

1 0
možnosti

Sleduju reakce na ukrajinskou válku a Češi se dělí asi na 3 základní druhy, 1) ti, co říkají: bojujte proti Rusům, 2) ti, co říkají: nebojujte proti Rusku a za 3) zbytek. nejvíc jsou slyšet "bojovníci". Bojovníci mají pravdu proti agresorovi je potřeba se bránit. Ale speciálně Češi zapomínají, že Česko nemá prakticky žádnou armádu a Češi taky přecházejí představu, že Rusko použije třeba jen taktické jaderné zbraně. Víme, že v posledních 30 letech kloudně bojovali jen Američani, jsou schopni operovat po celém světě a mají vyspělou armádu. Ti, ale zatím bojovat nehodlají, Biden prostě patří k americkým politikům, kteří tohle nepovažují za důvod ke své válce. Takže nic - Francie a Británie by sice bojovat mohla, ale nemají zájem.Můžeme samozřejmě, kdo chce, posílat na Ukrajinu zbraně či vojáky mimo službu. Ale to se tak nějak děje. V rámci politických zájmů.

0 0
možnosti

Zasloužená karma :-)R^

5 0
možnosti

To je těžké, pane autore.

Já patřím k lidem kteří tady už roky píší, že státy euroatlantické civilizace a především organizace zvaná Evropská unie dělají jednu hloupost za druhou a že z toho těží jen jejich nepřátelé, a to v první řadě Rusko a Čína. Rusko zvedalo hlavu, Čína nás vytlačuje z Afriky, ale nyní se staráme o Gretu, o vytváření multikulturního ráje pro migranty a o podobně v lepším případě podružnosti, v horším případě přímo škodliviny.

Vůbec mě nepřekvapuje, co se teď děje. Ono se to totiž děje už roky. Nyní je to pouze o něco lépe vidět.

A kolik urážek si museli na svou adresu přečíst lidé, kteří tohle psali už před časem!

3 2
možnosti

Snad se časy mění, hoďme sváry za hlavu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 24,68
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik