Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Stoprocentně souhlasím s názory autora tohoto blogu, pokud jde o tuhle ruskou agresi proti Ukrajině a o důsledky případného ruského vítězství.

Zároveň se nemohu ublánit myšlence, že se na nás ženou nebezpečí dvě a mnozí lidé vidí buď jenom jedno (právě to Rusko), nebo jenom to druhé, tedy onu každodení pomalou ztrátu dřívějšího postavení euroatlantické civilizace ve světě, onu migrační krizi, kdy se do Evropy ženou masy lidí zcela jiného kulturního založení a ono vlastní evropské blouznění kolem sedmdesáti pohlaví nebo kolem zeleného šílenství, které odčerpává další energii, kterou by Evropa měla nasměřovat na svou vlastní sebezáchovu.

Proti prvnímu nebezpečí za nás bojuje Ukrajina (díky Bohu za to a díky Bohu i za naši pomoc), ale druhému z těch dvou nebezpečí sami otevíráme dveře.

15 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma :-)R^

12 0
možnosti
NR

Správný a výstižný názor, jsem přesvědčen, že russko nevyhraje nad Ukrajinou, Ukrajina má velmi ostré hochy, kteří bojují, vědí co je russko, čím jsou russi, mluvím lidech vedení russka, jsou to lidé nemyslící normálně stejně jako část lidí u nás, prostě řečeno blbci, podobně jako níže uvedený Zbyněk. Rv

6 0
možnosti
MK

Šíříte dezinformace.

2 11
možnosti
JK

Jaké ? Můžete být konkrétní a uvést příklad ?

5 0
možnosti
ZB

Černobílé vidění situace, vypadá to jak článek z Rudého práva, jen otočený o 180 °.

6 15
možnosti
PV

P46a31v54e51l 80V38é59b18r

9. 4. 2023 8:10

V noci a šeru vidíš svět černobíle - a přesto správně.

4 0
možnosti
OU
PV

P18a12v83e28l 51V83é14b64r

9. 4. 2023 8:12

Bolševik se dal na pochod a jenom porážka ho zastaví. Je ochoten do vítězství vložit vše a na lidských ztrátách mu nezáleží.

9 0
možnosti
JZ

mezi kritikou údajných slabších kusů v NATO nám autor jakýmsi nedopatřením vynechal Českou republiku. Je to jistá země, která je dlouhodobě naprosto vojensky bezbranná, jejíž politika se vždy potácí na hraně otevřené kolaborace s Ruskem, která by ostatním vypomohla tak ohlušující kanonádou hraběcích rad

jinak, k čemu by byl vedl úspěch počátečního přepadu Ukrajiny, to je vcelku zjevné, a zahrnovalo by to možná proruské převraty v takových zemích jako jsou Slovensko, Bulharsko, nebo Česká republika. K čemu by vedlo "vítězství" Ruska dnes, to jasné není vůbec, můj tip by byl hranice na Dněpru a tlustá demilitarizovaná zóna

2 1
možnosti
Foto

Vaše dvě varianty vítězství Ruska nechce ani sám Putin. Sovětský svaz je už zkoušel a jak to dopadlo? Na jedné straně chce Putin demoralizovat Ukrajinu a poslušné obyvatele přivinout pod svá křídla. Druhá strana, snad jen kromě Ukrajiny a Polska, nechce vojensky vyhnat Rusy z Ukrajiny, ale vyčkává, že někdo z Ruska sejme Putina.

0 0
možnosti
Foto

Do hlavy Putina těžko vidět. Jeho náhradu, provedenou jeho momentálně věrnými nelze vyloučit, neb to je až kremelskou tradicí.

1 1
možnosti
JN

J11o71s34e54f 94N22i94k60l

8. 4. 2023 17:43

Autor to pojal dost jednostranně. Je potřeba připomenout, že geopolitická mapa se během třiceti let nezměnila sama od sebe, že východní "hranice" NATO se posunula východním směrem ccm o 2 tisíce kilometrů a v případě přijmutí Ukrajiny o dalších více než 2 tisíce kilometrů. Rusko je stále na stejném místě. Jaderné zbraně USA jsou uskladněny v Itálii, Německu, Nizozemsku, Belgii, Turecku a Polsku(zatím jen souhlas). Pak jsou tu také jaderné zbraně VB a Francie. Stále je tu vyvíjen

"Drang nach Osten" a konflikt Ruska a Ukrajiny je jeho nedílnou (a moc smutnou) součástí. Vy si myslíte, že se nemůže stát východní křídlo NATO tím vašim pověstným frontovým „kanónenfutrem“, že o tom lidé nepřemýšlí, mají v hlavě jen slevové letáky, při nejlepší jsou jen "chcimírové"...

12 27
možnosti
MK

Pane , vy blábolíte. Hranice NATO se měnila proto, že mnohé země si přály do tohoto uskupení vstoupit. Bylo to jejich rozhodnutí a vy už jednou provždy musíte skousnout, že každá země má právo si rozhodnout s kým se chce kamarádit.

Vám zjevně vadí, že s Ruskem se nikdo kamarádit nechce a balíte do takových patlanin, jako jste právě vytvořil.

35 1
možnosti
Foto

A s jídlem roste chuť. Kreml bude chtít další území, které (dle věrchušky) bylo historickým územím Ruska, dokonce už v dobách, kdy Rusko neexistovalo! Protože historickým územím je vše, co chceme!

Co třeba Litvu? Přece kvůli pár tamních obyvatel nenecháme vypuknout 3. světovou válku! Už jsem tu jednou napsal, že to může skončit tím, že rudoarmějec vztyčí na soše svobody ruskou vlajku, pro jistotu doplněnou typickým vercajkem.

Dobře, ale co s tím?

R^

19 0
možnosti
Foto

Inu, coby. Učit se čínsky?;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 292
  • Celková karma 22,59
  • Průměrná čtenost 2219x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik