Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"V době, kdy pouhé slovo hrozí přerůst v reálné zlo" - zajímá formulace. A i naopak, člověk aby se bál něco říci, že někoho urazí. Nepodněcujete blogem k "nenávisti" proti skupině vyznavačů konspirace?

0 0
možnosti

Jistě chápete, že jde o básnickou nadsázku. Prostě v informačním věku by měl každý a ten kdo je nositelem nějaké autority obzvláště, vážit slova.

0 0
možnosti

G66e59o73r94g44e 51H46o88l29y

19. 12. 2017 21:48

Tohle neni o glysofatech, ale o jinych pesticides...narazil jsem na to akorat vcera vecer na TV zpravach...je to dost odstrasujici:

http://www.cbc.ca/news/politics/health-canada-pesticides-environment-consumer-toys-textiles-sofa-toxic-1.4445227

0 0
možnosti

J39a47n 61R22á28ž

19. 12. 2017 18:48

Prohlášení jisté mladé vědkyně, které jsem slyšel v ČT, že glyfosfát může být karcinogenní a proto by se neměl používat, aniž by dále upřesnila za jakých podmínek ohrožuje přímo zdraví, se rovná svou relevancí informaci, že mezi vědci toto tvrdících může být i velký počet hlupáků a proto by se měl názor,že glyfosfát může být karcinogenní, automaticky odmítnout. Oba tyto výroky mohou být pravdivé, ale je nesmyslné je použít jako důvěryhodnou informaci pro veřejnost.

O naprosté většině látek vyskytujících se kolem nás může kdokoliv oprávněně tvrdit, že je karcinogenní, neb není možno toto tvrzení vyvrátit. To,že nikdo zatím nezkoumal, jestli může práce s konkrétní látkou způsobit onemocnění některým typem onkologického onemocnění neznamená, že tato látka karcinogenní není. A naopak, když zkoumáno bylo a výsledkem je zjištění, že za určitých podmínek látka karcinogenní může (!!) být, neznamená to, že ji jako karcinogenní budeme zakazovat.

Například byla pozorována souvislost mezi zvýšeným výskytem maligních lymfomů u pacientů, kteří přišli do styku s určitými nátěrovými hmotami, ale přece nikdo nemůže dát do přímé příčinné souvislosti to, že jsem pravidelně těmito hmotami natíral chatu a dnes mi byl lymfom diagnostikován, když mechanismus vzniku této nemoci je stále předmětem výzkumu a ví se , že má mnoho podob.

Souhlasím, že s tvrzeními typu "tato látka je karcinogenní" a z toho automaticky dovozovat, že by se měla zakázat její výroba a použití, by se mělo pracovat velmi, opravdu velmi opatrně!

0 0
možnosti

Ano, to jsem měl na mysli.

0 0
možnosti
  • Počet článků 291
  • Celková karma 22,21
  • Průměrná čtenost 2227x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik