Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I55v52a34n 57M39i94n34á22ř

9. 4. 2023 20:56

Jen pro připomínku. Rusko mělo od samého konce války na tehdejší Československo trvale devastující vliv. Komunisté by zde bez dozoru Stalinových poradců a vytvořených komand stb - nikdy neobstáli. Varovná byla již po osvobození - do listopadu trvající, přítomnost sovětských vojsk v Praze. Skutečnou tragedií však byla okupace "našimi nejvěrnějšími" v osmašedesátém. Tam si již Rus nebral servítky a náš národ propadl do totální beznaděje.

Moderní stát s jednou z prvních demokracií v Evropě, patřící do desítky nejprůmyslovějších zemí světa, s kurzem koruny (v roce 1928) o dvě místa vyšším než švýcarský frank - byl jako nejposlednější vazal nucen sdílet zrůdnou bolševickou ideologii - zaostalého Státu Sovětů.

Svoboda není zadarmo a zkusme si uvědomit skutečnost, že mezi námi ještě stále existují lidé, kterým dvougenerační totalita, zničila celý produktivní život. Představa ruského giganta - s fašistickými choutkami za našimi humny - není pro ně nereálná. Co je pro někoho tak nepochopitelné na naší lidské účasti a pomoci Ukrajině, toužící být jednoznačně na straně Svobodného světa ? Oceňme však, všechny, kteří jsou s touto těžce zkoušenou zemí solidární.

Díky autorovi za reálný podnět k zamyšlení !

7 0
možnosti

Tak. Je mi smutno, když si na tohle vzpomenu. Těch 40 ztracených let se dohnat nedá.

2 0
možnosti

Pane Baraku, k Vasim bodum co byb nastalo vitezstvim Ruska bych pridal jeste jeden a nemene dulezity. Povzbudilo by to cinske komunisty k napadeni Taiwanu a toho podrobeni, severokorejske komunisty k napadeni a pdrobeni Koreje jizni. Znamenalo by to navrat o nekolik stoleti zpet navrat k pravu slilnejsich a nejsilnesich k ovladani tech slabsich, navrat k vitezstvi brutalnimu pouzivani nadvlady hrube sily.

4 0
možnosti

P67e45t25r 10S65i21m25a

9. 4. 2023 16:26

Hloupost ..uplna ..Pro Evropu se vitezstvim RF na ua nemeni vubec nic ..Odpovedel jste si totiz sam kdyz jste psal o atomovkach ..NATO rozmisti atomovky po cele care s RF vcetne pobalti a mame klid ..Vznikne nova zelezna opona to je fakt ..jenze tentokrat mame ten luxus ze jsme na druhe strane .bohuzel pro byvalou svazovou republiku ua ..to je fakt ..pokud si Rus bude delat ordung u sebe v byvalych republikach .? maji to proste blby to je fakt ..ale pro nas se nemeni vubec nic ..a mezi nami..oni ty byvale republiky zhusta velebi RF a s Evropou hraji necistou hru kdyz se jim to zrovna hodi do kramu ..jinak nemaji problem s RF koexistovat ..Pobalti je pevnou soucasti EU a NATO ..takze o nejakem obsazeni rusaky nemuze byt ani reci ..Nebal bych se ..Z ua pred valkou uteklo za tech vic nez 20 let jejich samostatnosti bezmala do celeho sveta na 6-8 mio zbidacenych obyvatel zkorumpovane rozkradene Oligarchie jmenem ua ..Ted jich je v EU bezmala na 3,5 mio !! takze tech dalsich 10-15 mio ..600 milionova EU lehce zvladne ..;-D

1 4
možnosti

Když skončila válka v Koreji, byla Jižní Korea jednou z nejchudších zemí světa, zničená válkou, plná odporné korupce.

Dnes od nich kupujeme auta a možná JE. Takže ohrnovat nad někým pysk není na místě. Každý má šanci.

7 0
možnosti

Tak článek je dlouhý a srdceryvný, ano. Dobře, pominu válečné zločiny, mrtví jsou mrtví a ty doživotně traumatizované neřeším, protože se s nimi neznám. Koneckonců kdo podceňuje ty asijské opice, nesmí se divit, že jej z legrace vykastrují a jeho ženě po skupinovém znásilnění odpálí v pochvě rozbušku /to tak asiaté se zajatci dělají, odjakživa, není třeba se tvářit pohoršeně, taková už holt ta ruská kultura vždy byla a bude/. Co stojí za zmínku, je to, pokud USA dosud Ukrajinu podporovaly a eventuálně s podporou ustanou. Lze čekat, že Německo a Francie pustí střední a východní Evropu Rusku - tak jak si o to rusové řeknou. Jasně, nějaké ty kastrace a rozbušky ve vaginách proběhnou i v Praze /na Smíchově, třeba? A proč ne?/, ale bude pak platit toto: Mrtví jsou mrtví a ty doživotně traumatizované neřeším, protože se s nimi neznám. Já tedy v předstihu emigruji, protože i kdyby to asijské blaho bylo jenom na 40 let, takové roky už jsou mimo můj očekávatelný rámec. Všechny zdravím a ať vám orgány dobře slouží, chytrolíni.

0 0
možnosti
Foto

Měl byste vyhledat služby nějakého dobrého psychologa, dokud nebude pozdě. Opravdu vám může ulevit.

2 1
možnosti

To je sice všechno pravda. Ale tahle naše budoucnost je bohužel vysoce pravděpodobná a bude si za to moct Evropa sama, protože aktivně nebojuje a nechává to všechno jen na Ukrajincích. Že by Ukrajinci dokázali vyhrát nad Ruskem sami, zničit celou jeho zmobilizovanou armu a vzít si všechna území zpátky je těžce nepravděpodobné, i když v historii se samozřejmě podobné zázraky už staly. Na Ukrajincích záleží budoucnost nás všech, ale my jsme se už dávno rozhodli ji pasivně přijmout, ať je jakákoliv a jednou toho budeme litovat stejně jako vývoje před druhou světovou.

Ano, Ukrajina nyní má největší šanci na přežití, když to vyhraje sama, protože v případě vstupu některých dalších států NATO do války by beztak zkončila (a nejen ona) neobyvatelná a totálně srovnaná se zemí, at už by to dopadlo jakkoliv. V čistě sobecké a zvrácené optice by to však mohlo ostatní Evropu zachránit, kdyby bylo Rusko poraženo už na Ukrajině.

Je ale fakt, že kdyby se stal zázrak a Ukrajina náhodou vyhrála, otočila by kormidlem světových dějin tak zásadně, že by se z ní stala evropská regionální mocnost uznávaná po celém světě.

Postudenoválečný mezinárodní řád už ale zkončil, protože pokud tak velký hráč jako Rusko bude dělat vše co je v jeho silách, aby ho zničilo, jak by by mohl pokračovat dál, jako by se nic nestalo?

5 0
možnosti

Není úplně rozumět Vašim myšlenkám. Ale je to tak dlouhý že za plus to stojí.

0 0
možnosti
Foto

Slunce by jiz nevyslo. Zeme by se otevrela a mrtvi by vstavali z hrobu. Zivi by zavideli mrtvym. Putina a Rusko by zacali brat vazne. Fiala, Cernochova a Rakusan by spachali seppuku na Vaclavskem namesti. Nato by ztratilo kredit. Evropa by pokracovala na ceste do bezvyznamnosti. Jestrabi v USA by byli roztrpceni. Na uzemi CR by zustalo spousta pracovitych lidi narozenych na Ukrajine. Na zubare by byla shanka jeste daleko vetsi, nez je ted. Slevy v Kauflandu by mohly dosahnout beznych cen v Nemecku. A mnohe dalsi.

Historie vsak nezna kdyby.

Ale za ten jazykovy zakon, ktery z rusky mluvicich obyvatel Ukrajiny udelal obcany druhe kategorie, by to jiste stalo. A ty Evropske hodnoty, za ktere se na Ukrajine jiste bojuje, pres to nejede vlak, at klidne shori cely svet.R^V[UA]

7 8
možnosti

Což samozřejmě není pravda, ale i kdyby byla, Rusku je do toho prd. Zajímavé, že na Pobaltí, kde k Rusům přistupují daleko ostřeji, ale e v NATO si Rusko netrouflo. A ani není slyšet nějaké stesky. Prostě jenom rusácká záminka.

Ostatně, co říkáte na to, že česky mluvící Češi udělali po roce 1918 z německy mluvících Čechů občany 1,5 kategorie?

10 0
možnosti
Foto

Karma, a EU stále řeší ptákoviny.:-/

5 1
možnosti

Tu budoucnost, co popisujete jako hrůzu, já vidím jako naděj na lepší svět.

0 3
možnosti
Foto

,,Zpět na stromy, a znova" prohlásíl ON k Petrovi, když viděl, kam se lidstvo ,,vypracovalo":-)

1 0
možnosti

Ano, co kdyby nabidla Francie Sardinii výměnou, že se Rusko stáhne z ukrajinského území?

0 0
možnosti
Foto

Komu? Proč? Rusáci nemají na Ukrajině co dělat.

7 0
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 24,68
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik