Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Globální oteplování a středověké očekávání konce světa

Člověk by však nikdy neměl rezignovat na otázky „proč“ a „jak“. Mám totiž obavu, že za nějaký čas bude globální oteplování zkoumáno se stejným údivem jako středověké očekávání konce světa.

Ohledně globálního oteplování se zdá, že diskuse byla uzavřena, je naprosto jasné co se děje a jak to řešit. Sucho, déšť, vítr, sníh, mráz i mírná zima, islámský terorismus i migrace byly připsány na vrub oteplování. Všichni, kdo mají jiné názory, jsou naházeni do jednoho pytle s exoty, co věří na chemtrails a na očkování způsobující autismus. Takže nezbývá než tiše sledovat, jak se ve jménu globálního oteplování budou utrácet bilióny dolarů. Člověk by však nikdy neměl rezignovat na otázky „proč“ a „jak“. Mám totiž obavu, že za nějaký čas bude globální oteplování zkoumáno se stejným údivem jako středověké očekávání konce světa.

Proti klimatickému šílenství stojí následující argumenty. I kdyby docházelo ke globálnímu oteplování, zůstává pochybné, zda příčinou je činnost člověka, tedy produkce oxidu uhličitého. I bez jeho přičinění se na Zemi střídaly doby ledové (glaciály) a následné oteplení (interglaciály), při kterých docházelo ke kolísání hladiny oceánů o desítky metrů. Alarmisté nepopírají tyto geologické jevy, ale současně se dožadují „bambiliónů“ dolarů na opatření, aby oceány náhodou nestouply o pár centimetrů.

I kdyby docházelo vlivem člověka k oteplování, je pochybné, že tyto změny jsou škodlivé a nikoliv pozitivní, protože se rozšiřují oblasti vhodné pro osídlení. Ostatně, člověk spíše zemře zimou než teplem a nevím, jakou bychom měli radost z ledovců plazících se přes Krušné hory.

I kdyby docházelo k oteplování vlivem člověka a tyto změny byly škodlivé, je vyloučené, že s tím lidstvo, aniž nad ním bude vládnout nějaký ředitel Zeměkoule, může něco dělat. Indie, Čína, Rusko a další rozvojové země produkují bez skrupulí skleníkové plyny, a to navzdory líbivým slibům. Na rozdíl od Západu, který dobrovolně ničí sám sebe. Proč má v „boji s globálním oteplováním“ zrovna bílý muž (žena), Evropan(ka) obětovat svůj blahobyt?

I kdyby docházelo k oteplování vlivem člověka, tyto změny byly v určitém rozsahu negativní a mohli bychom s tím něco dělat, tak je otázka, zda na světě nejsou důležitější problémy. Třeba hlad, nemoci, infantilnění společnosti (Rekviem za západní civilizaci), růst byrokracie, destrukce ekonomik v důsledku soukromého a státního zadlužování (Současné státní dluhy jsou v režimu demokracie a za současné míry svobody nesplatitelné), rozpínání Ruska a Číny, nástup nových nacionálních socialistů, islámský terorismus. To vše hrozí, že nás zabije daleko rychleji a účinněji než oteplení o 1-2 °C v horizontu 100 let.

I kdyby docházelo k oteplování vlivem člověka a tyto změny byly škodlivé, mohli a měli bychom s tím něco dělat, tak existují různé cesty, jak se dobrat k určitým cílům. Třeba stromy (vedle vody) jsou z 99 procent ztuhlý oxid uhličitý, ale zalesňování není v módě. My děláme vše proto, aby krajina byla co nejvíce ničena výkyvy počasí připisovaným právě globálnímu oteplování (nástin řešení Voda nad zlato). České zemědělství se 100.000 pracovníky, z toho je 50.000 řidičů, spolkne každý rok podpory ve výši 45,5 miliard korun (2017), při započítání obecných služeb 55 miliard korun (Zelená zpráva 2016, str. XII). Výsledek? Krajina ničená větrnou erozí, neschopná udržet vláhu, návdavkem proměněná v zelenou poušť sycenou chemií, zbavená hmyzu, ptáků a drobných zvířat.

Ekologisté zahájili další boj, "boj proti suchu", na který má padnout až 500 miliard korun. Současně jako naprostí šílenci dotujeme české zemědělství, aby dopad sucha byl co největší.

(vyšlo v MF Dnes 23.3.2019)

 

Autor: Vilém Barák | čtvrtek 28.3.2019 12:33 | karma článku: 24,09 | přečteno: 564x
  • Další články autora

Vilém Barák

Pro republikány Trump musí být prezidentem, i kdyby USA i svět měli zhynout

Názory Donalda Trumpa konvenující s míněním běžných Američanů, blokování pomoci Ukrajině kvůli intrikám jeho věrných, nutnost potupného škemrání Evropy za schválení pomoci, to vše vede k závěru, že na USA se již nedá spolehnout.

29.4.2024 v 10:46 | Karma: 9,75 | Přečteno: 179x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Vzýváním míru se přivolává válka

Andrej Babiš a Alena Schillerová jasně říkají, že jsou proti posilování obranyschopnosti Česka a přípravám na vojenské ohrožení, nesouhlasí s dodržení spojeneckých závazků ve výdajích na obranu nebo s vojenskou pomocí spojencům.

17.4.2024 v 16:56 | Karma: 38,87 | Přečteno: 2692x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Proč ANO nehlasovalo pro usnesení o bezpečnostních hrozbách

Poslanecká sněmovna 20. března 2024 schválila usnesení k bezpečnostním hrozbám pro Českou republiku. Hnutí ANO pro toto usnesení nehlasovalo.

10.4.2024 v 13:28 | Karma: 19,93 | Přečteno: 663x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Výzvy, aby Ukrajina jednala o míru jsou pobídkami ke kapitulaci

Během více než dvou let trvání války mezi Ruskem a Ukrajinou se objevují názory, že je nutné zastavit boje a uzavřít příměří, které by umožnilo zahájit jednání o míru. Na první pohled jde o dobrý plán, tak co tomu brání?

4.4.2024 v 17:00 | Karma: 27,08 | Přečteno: 838x | Diskuse| Politika

Vilém Barák

Nejsou „zemědělci“ jako zemědělci

Pěší demonstrace na Václavském náměstí sebou nese riziko, že se pár stovek účastníků vystaví posměchu. Když se stejný počet „demonstrantů“ posadí do traktorů, města včetně Prahy kolabují, účinek je o několik řádů vyšší.

25.3.2024 v 16:46 | Karma: 16,34 | Přečteno: 515x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Rakety ATACMS spásu samy nepřinesou, Rusy na Ukrajině si ale najdou všude

29. dubna 2024  18:29

Jedna z položek nové mnohamiliardové vojenské pomoci Ukrajině, kterou po měsících průtahů schválil...

Do osmi let zanikne 300 tisíc pracovních míst, horuje Jurečka za rekvalifikace

29. dubna 2024  18:13

V příštích sedmi až osmi letech zanikne v Česku 300 tisíc pracovních pozic a milion pozic kvůli...

Kvůli letním teplotám a silnému větru hrozí požáry. Ochladí se koncem týdne

29. dubna 2024  6:33,  aktualizováno  18:10

V neděli meteorologové zaznamenali letní den, teplota ve středočeské Tuhani vystoupala k 25,5...

Hromadná nehoda u letiště blokuje Pražský okruh, jedno z aut je na střeše

29. dubna 2024  16:33,  aktualizováno  17:56

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahovaly na 27. kilometru Pražského okruhu, kde...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 291
  • Celková karma 22,55
  • Průměrná čtenost 2227x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik