Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J60a10n 95R46i27c28h44t69e22r

29. 12. 2021 12:43

27. listopadu 2009 prohlásil šéf České lékařské komory Milan Kubek á margo vakcíny proti chřipce Pandermix, u které výrobce odmítl převzít odpovědnost za případné vedlejší účinky:„Já bych se očkovat nenechal. Zdravotníci nebudou dělat někomu pokusné králíky. Je to asi tak standardní jako byste vyráběl auta a negarantoval, že ta auta budou brzdit.“

Byl to lump předtím nebo až teď, kdy trvá na očkování vakcínami, za jejichž vedlejší účinky výrobci nenesou odpovědnost?

4 0
možnosti
VB

V69i93l45é68m 78B19a89r42á90k

29. 12. 2021 15:03

Vaše tvrzení z 11/2009 nedovedu ověřit, a to ani co řekl Kubek, ani zda prohlášení výrobce zaznělo. Obecně to není možné, to co schválí dozorový orgán, tak výrobce odpovídá.

Dnes všechny vakcíny schválené EMA garantují výrobci a min. Pfizer má konečné schválení (tvrzení o provizoriu je další blud).

0 2
možnosti
VK

z autora je mi na zvracení. komunismus nejhrubšího zrna. že se nestydíte ;-O

3 1
možnosti
MP

myslim,ze jsme toto jiz v minulosti zazili.bylo to v dobach socialismu.ten spravny nazor a pohled na vec urcovala strana a za jiny se zaviralo.

4 0
možnosti
MS

Já teda nevím, ale znám člověka, kterému pomohla až čínská medicína. Naši lékaři nezmohli nic. Jen ho cpali prášky a úleva nikde.

1 0
možnosti
Foto

Buď uveďte detaily, nebo nevěřím...

Proč myslíte, že žádný z postupů čínské medicíny nebyl nikdy podroben dvojité zaslepené studii? O objektivní hodnocení účinnosti totiž ani čínská medicína ani homeopatie nestojí.

Tomu vašemu člověku by se patrně ulevilo i bez té medicíny. Prostě došlo i k jiné změně zároveň se začátkem "léčení" - nic víc za tím nehledejte...

1 1
možnosti
JR

J37a12n 48R83y77c83h12l58i96k

28. 12. 2021 23:44

Vyhoďme z lékařské komory všechny kdo tvrdili, že vakcína proti SARS-Cov19 nezabrání nákaze a přenosu viru. Jsou to zlí konspirátoři, šarlatáni a podvodníci, protože jejich názor se neshodoval s autoritativními zdroji. Podle dřívějšího tvrzení WHO (=Číny) ostatně až do 21. ledna 2020 se tenhle virus nepřenášel mezi lidmi, a tvrzení lékařů z Taiwanu, kteří WHO varovali skoro měsíc napřed, bylo úplně stejně ošklivé konspirátorství, navíc namířené proti našemu velkému příteli a vzoru. Vyloučil bych je taky a zakázal jim používat sociální sítě a mást nebohou nevzdělanou populaci.

3 0
možnosti
RN

Souhlas s "lege artis". Dojmologii "nebrat"!

2 0
možnosti
MH

Ty máš dost, autore. Každý, kdo nemá "ten správný názor", je podle tebe lhář. Podle mě lžeš, milý autore.

7 2
možnosti
MK

Google se rozhodl, že zapracuje na algoritmu, který bude znemožňovat šíření hoaxů o očkování.

Jenže problém! Jak naučit algoritmus poznat lež od pravdy? Google na to tedy šel tak, že za lež je označeno vše, co odporuje oficiálním stanoviskům (jinými slovy to, co už jsme tady měli – tj. Pravdu má jen Strana). :-)

Ale další problém se objevil! Oficiální stanoviska z minulosti jsou často rozporu se současnými oficiálními stanovisky. Tak co tedy vymáznout? Nebo podle Orwella přemazat i minulost, když se nehodí do současné oficiální propagandy?

Jo a pokud je někdo homeopat nebo akupunkturista – pak ten není zapsán v ČLK. V ČLK jsou jen kvalifikovaní doktoři medicíny. Tak kdo nám tady vlastně šíří lži?! Že se nestydíte.

12 0
možnosti
MK

Jo a ještě dodám, že bývaly doby, kdy se věda shodovala, že vesmír je nekonečně starý a stacionární.

Takže ten, kdo „věřil vědě“ – jistě musel odsuzovat těch pár podivínů a šiřitelů hoaxů o Velkém třesku a rozpínavém vesmíru. :-)

3 0
možnosti
RM

dát akupunkturu do jednoho pytle s homeopatií a nazývat to pavědou, může akorát dost nevzdělaný člověk. Akupunkturní body využil již MUDr.Vojta, když zjistil, že tlačením na tyto body může tzv.probudit svaly v těle u dítěte, které bylo postiženo dětskou mozkovou obrnou. Dodnes je to celosvětově známá Vojtova metoda. Díky této metodě moje sestra začala ve čtyřech letech chodit. A nějací podobní vám ji za totality zakázali s tím, že to je pavěda. Ale jeho metoda se prosadila v západním světě a tajně s ní léčili v Železnici u Jičína. Dnes se používá i u dospělých postižených v rámci rehabilitace. Jo a akupunkturou se léčí i světoví sportovci po úrazech, aby jejich rehabilitace byla rychlejší.

12 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 5
možnosti
KK

Vyhazovat lidi z prace za jiny nazor, soudruhu?RvRvRv

8 1
možnosti
  • Počet článků 290
  • Celková karma 24,68
  • Průměrná čtenost 2234x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik