Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R96e72n12é 16G59u44r96a80l

16. 3. 2022 18:12

Autor, myšlením levičácký socialista, přesvědčený, že EU v koronakrizi neselhala, podle kterého jsou odpůrci očkování vyznavači socialismu (sic!) a nejraději by je coby údajné černé pasažéry zdravotního systému trestal; tenhle autor, znechucený Trumpem coby kašparem (takže Biden je jistě terno!); tenhle autor, který by zakazoval sociální sítě, pokud nebudou zveřejňovat jen ty jemu vyhovující názory a ostatní mazat... Tak tenhleten autor se najednou - a podotýkám, že správně - rozčiluje nad tím, kam to ta levičácká a socialistická EU dopracovala?

Jsem udiven... A vlastně nejsem. Tihleti socialisti nikdy nepochopí, co je to svoboda a jaká je její cena... Tihleti budou pořád volat po regulacích, zákazech, příkazech, banování, přerozdělování, apod... aby potom jako vždy splakali nad výsledkem,když to jde z tlustech do tenkejch...

0 0
možnosti

Asi vám praskla žluč. Nepřátelé svobody a demokracie se nejvíce ohánějí svobodou slova, aby potom mohli ostatním zacpat huby.

1) ano Unie v pandavirové krizi neselhala,

2) černí pasažéři zdravotnictví by měli mít spoluúčast,

3) asociální sítě kvůli prodeji "kočičího žrádla" rozkládají společnost, chtěl bych zakázat shromažďování jakýchkoliv informací, oni by pošly samy,

4) antivaxeři jsou stoupenci ruska a nesvoboddy, okamůristů, to není mů dojem ale výsledek sociologického výzkumu Akademie věd

0 0
možnosti

̈Byla to odvaha, ale sounáležitost face to face- to je nenahraditelný. Válka je tak pokročilá, že sankce jsou dosud neúčinné a ještě nebudou. Co dělat? Proč si nevyžádají setkání pod jasným tlakem? Jen dodávat zbraně nestačí - Ukrajinci jsou hrdinové a my spíme..... Takže Západe s Amerikou- probuď se- nebo můžeme všichni zemřít!!

0 0
možnosti

Je potřeba se dívat na zájmy velkých zemí. USA dlouho tlačily Evropu na zvýšení rozpočtu a nic. Také mají zájmy i jinde, jelikož to dodrbaly s Čínou. A Evropa? Bundeswehr je po účinkování EU předsedkyně decimovaný, místo pomoci Německo rozdává přilby a staré zbraně. Francie? Letadlové lodě Rusku nedostala pod nátlakem, jinak do Ruska putoval voj. materiál i po obsazení Krymu... Anglie si užila v Salisbury ale taky nebyla ostražitá. Pokud by někdo měl vznést “prapor” ochrany EU - musel by mít vize co s ní a musel by její hodnoty chránit a být připraven. Jenže to jsou politici do hezkého počasí - k ničemu. EU není slyšet, sankce pomalé, mnohdy polovičaté a před vyhlášením počítají firmy a banky o kolik přijdou a pak tlačí politiky. Neboli úzká vrstva lidi. Na obyčejné lidi se z vysoka .... i jindy..

3 0
možnosti

Zcela zapomenuto to, co se stalo pred pul rokem v Afganistanu. Doslovna katastrofa, zbabely utek a zrada spojence. Vrchni velitel US Army, Biden. Putin to jiste sledoval a nemohl si vybrat lepsi nacasovani agrese.

1 1
možnosti

Viděno vaším úhlem pohledu zklamali. Ale tady se hraje jiná hra, ne na Ukrajinu, ta je každému ukradená (kromě nás obyčejných lidí) ale co bude, hned jak to skončí. A tam budou ONI první. Jde jen a jen o prachy, o lidi ani náhodou. ČR z toho zase vyjde špatně, jako pokaždé.

0 0
možnosti

Vezměte si něco na deprese.:-)

0 0
možnosti

J83i50r88i 28T48i62c34h79y

15. 3. 2022 16:58

Kdyz jste se zminil o katolicke cirkvi, maji vekove omezeni na papeze?

0 0
možnosti

Problémem ale je, že Putinovi už je možná jedno jestli ty jaderné zbraně použije nebo ne. Jemu záleží jen na svém egu prostřednictvím bolšoj rosíji. Když nebude bolšája rosíja, nebude nic. A to je to, čeho se západ bojí. Musíme doufat, že dostane hodně brzy ránu z vlastních řad.

4 0
možnosti

"Když nebude bolšája rosíja, nebude nic..." naprostá nemoudrost.

0 0
možnosti

Souhlas do posledního puntíku!

3 0
možnosti

Zlom (páteře) nebyl dnes, ale v r 2014, kdy Putinovi prošlo dobytí Krymu a poslání vojáků "na dovolené" na východ Ukrajiny. Dnešek je jen důsledkem.

8 0
možnosti

V roce 2014 jsem napsal:

Rusku nelze věřit, ani s ním seriózně jednat.

Na troskách Ukrajiny se z Ruska může stát nová a jediná supervelmoc, a to díky ochotě použít sílu v mezinárodních vztazích. Dostane se do pozice ničím neomezeného třídního násilníka, který si vezme co se mu zlíbí. Po vítězství na Ukrajině by platilo, z vojenského, politického, ekonomického hlediska, jen a pouze to co řekne Moskva. Neomezená moc omamuje a vede k stále větší agresivitě a páchání zločinům, a to i ze strany dříve slušných lidí. Rusko však nemá vychování ani tradici demokracie či vlády práva. (Doporučuji knihu Richarda Pipese, Rusko za starého režimu).

Spusťme novou železnou oponu. Od Finského zálivu k Azovskému moři, od Narvy k Novoazovsku. Přerušme s Ruskem jakoukoliv vojenskou spolupráci, snad kromě funkce "červené linky" pro řešení krizových situací. Založme nový výbor COCOM pro společnou kontrolu vývozu vyspělých technologií. Omezme počet jeho diplomatů, zpřísněme vízovou povinnost i pro běžné Rusy. Propojme plynovody a ropovody, ukončeme odběr plynu i ropy z Ruska. Netolerujme Kremlu porušování pravidel WTO. Za obchodní šikanu svých sousedů si zaslouží sankce nebo i vyloučení. Jsme ve studené válce a zbytečnosti musí pryč. Ukončeme proto podporu tzv. alternativních energetických zdrojů a za získané peníze začněme stavět jaderné bloky. Určitě ale bez účasti ruských firem. Dostatek elektřiny Evropě zajistí energetickou flexibilitu. Utlumme kulturní a sportovní kontakty. V civilizované Evropě přece nemohou vystupovat Alexandrovci, tato nechutná esence Sovětského svazu či po novu imperiálního Ruska. Snad se v Praze už nikdy nebude hrát kremelská liga KHL. Zcela určitě Rusové nesmí na Západě investovat, užívat si nemovitosti, dávat děti do škol, prostě rekreovat se a mít zde možnost odpočívat o přestávkách při dobývání světa. Pokud Rusům šovinistický kurs Putina vyhovuje, ať jej snáší se vším všudy, s jeho nectnostmi i rizikem, že se režimu znelíbí, a kdykoliv o všechno přijdou.

2 0
možnosti

Předsedkyně řekla... tak jednejme! Argument jako dům!

0 0
možnosti

Vy jednáte, jak Putin řekne.

1 0
možnosti
  • Počet článků 291
  • Celková karma 22,21
  • Průměrná čtenost 2227x
Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem. Vycházím ze zásady, že stát je tu pro občana a nikoliv naopak. Každý z nás má právo hodnotit, zda pravomoci vykonávané státem by nešly vykonávat lépe nebo jinak, například zda je nevrátit občanům. Neustále je třeba hledat, jak věci dělat levněji, rychleji, přesněji, prostě efektivněji.

Seznam rubrik